ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

Πολυτεχνείο Κρήτης – Σχεδίαση και Παραγωγή Προϊόντων

«Μία (1) υποτροφία για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη ‘Σχεδίαση και Παραγωγή Προϊόντων – Product Design and Manufacturing (ProDes)’, που διοργανώνει η Σχολή Μηχανικών Παραγωγής του Πολυτεχνείου Κρήτης.»

Το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης διοργανώνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών με τίτλο:

‘Σχεδίαση και Παραγωγή Προϊόντων - Product Design and Manufacturing (ProDes)’. To Δ.Π.Μ.Σ. έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας με το Φ.Ε.Κ. 4479/9-10-2018.

Σκοπός του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών είναι η μετεκπαίδευση των φοιτητών και η εξειδίκευσή τους στα αντικείμενα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος ‘Σχεδίαση και Παραγωγή Προϊόντων - Product Design and Manufacturing’ καθώς και η διεξαγωγή βασικής και εφαρμοσμένης επιστημονικής έρευνας με στόχο τη συμβολή των αποφοίτων του στην οικονομική και τεχνολογική ανάπτυξης της χώρας.

Στα πλαίσια αυτής της σύγχρονης παροχής γνώσης το παρόν Μεταπτυχιακό θα δώσει τη δυνατότητα στους φοιτητές να γνωρίσουν όλες τις διαδικασίες ενοποίησης των διαφόρων φάσεων και διαδικασιών σχεδίασης και παραγωγής των προϊόντων, από τη σύλληψη της αρχικής ιδέας μέχρι τη διάθεση των τελικών προϊόντων στην αγορά. Οι φοιτητές θα εκπαιδευτούν σε σύγχρονες σχεδιαστικές τεχνολογίες, τεχνολογίες παραγωγής και διοίκησης της παραγωγής, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των διαφόρων τμημάτων μιας κατασκευαστικής επιχείρησης. Τελικός στόχος είναι η απόκτηση όλων των γνώσεων και δεξιοτήτων που απαιτούνται για τη μείωση του κόστους παραγωγής των επιχειρήσεων αυτών αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων τους.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη ‘Σχεδίαση και Παραγωγή Προϊόντων - Product Design and Manufacturing (ProDes)’, απευθύνεται σε μηχανικούς, επιστήμονες, στελέχη επιχειρήσεων καθώς και ερευνητές με στόχο την εξειδίκευση τους στην ολοκλήρωση/ενοποίηση των διαδικασιών σχεδίασης νέων προϊόντων και της παραγωγής τους. Οι φοιτητές του προγράμματος θα εκπαιδευτούν στις νέες τεχνολογίες σχεδίασης, παραγωγής και διοίκησης της παραγωγής έτσι ώστε να είναι σε θέση να συμμετέχουν σε όλες τις φάσεις της εξέλιξης ενός νέου προϊόντος, από την σχεδίαση μέχρι την διάθεση του στην αγορά. Με αυτό τον τρόπο θα συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων που θα εργαστούν.

Απαιτούµενα προσόντα για την εισαγωγή στο ΠΜΣ

Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί διπλωματούχοι/πτυχιούχοι Πολυτεχνικών Σχολών και Σχολών Θετικών Επιστημών Πανεπιστημίων της ημεδαπής και αναγνωρισμένων ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής καθώς και πτυχιούχοι Α.Σ.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της ημεδαπής συναφούς γνωστικού αντικειμένου.

Διάρκεια Προγράμματος & E.C.T.S.

Στο Π.Μ.Σ., η διάρκεια φοίτησης είναι ένα (1) ημερολογιακό έτος, για τους φοιτητές πλήρους φοίτησης και τέσσερα (4) ακαδημαϊκά εξάμηνα για τους φοιτητές μερικής φοίτησης. Η επιλογή της πλήρους ή μερικής φοίτησης καθώς και η σχετική δεσμευτική δήλωση γίνεται κατά την έγγραφή τους.

Το σύνολο των Πιστωτικών Μονάδων (E.C.T.S.) που απαιτούνται για την απόκτηση του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών ανέρχονται στις εβδομήντα πέντε (75).

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το ως άνω πρόγραμμα σπουδών έληξε 31/7/2019.

Προκειμένου να εκδηλώσετε ενδιαφέρον για την παραπάνω υποτροφία, παρακαλώ όπως συμπληρώσετε την αίτηση του προγράμματος «Σπουδάζω με Υποτροφία» (πατήστε εδώ).

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται είτε στις ιστοσελίδες του Προγράμματος www.prodes.pem.tuc.gr είτε στη Γραμματεία του Π.Μ.Σ.:

κα. Λουκία Παπαδάκη

Τηλ. +30.2821.37302; 37161

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ